Skip to main content
“De cliënt goed leren kennen en daarop inspelen.”
Anastazia, begeleider gehandicaptenzorg, haalt kracht uit:

“De cliënt goed leren kennen en daarop inspelen.”

Lees het verhaal van Anastazia

Een gelijke behandeling voor iedereen

“Ik heb een opleiding ergotherapie gevolgd maar in België kon ik moeilijk een vast contract krijgen voor een fulltime baan. Een vriendin van me vertelde over Koraal en de gehandicaptenzorg want zij vond dat wel iets voor mij. Ondanks dat ik nog geen ervaring had met het werken met deze doelgroep, besloot ik langs te gaan om te kijken of het bij mij zou passen. Ik kwam hier op de groep en was meteen verkocht: niet alleen door de doelgroep, maar ook door de Koraal-collega’s en hun manier van werken.

De Nederlandse mentaliteit is heel anders dan de Belgische: mijn collega’s nu zijn direct en open naar elkaar. Veel meer dan in België. Je krijgt bij Koraal veel coaching en je weet dat je bij elkaar terecht kunt, dat is heel fijn. Ik waardeer het dat iedereen hier gelijk wordt behandeld. Ook als er persoonlijk iets met je gebeurd, kijkt Koraal echt naar hoe ze je kunnen helpen.”
 

“Ik doe er alles aan om ze een vertrouwd en huiselijk gevoel te geven.”
“Ik doe er alles aan om ze een vertrouwd en huiselijk gevoel te geven.” Lees meer

Aanpak op maat

“De variatie bij gehandicaptenzorg is uitdagend. Alle cliënten zijn verschillend en dat vraagt om een andere aanpak en flexibiliteit. Je kunt pas echt iets voor iemand betekenen als je iemand echt begrijpt. Mijn kracht haal ik uit een cliënt goed leren kennen en daarop inspelen. Daar krijg je ook heel veel ruimte voor bij Koraal. Mijn cliënt staat echt centraal. Het is hun thuis en ik doe er alles aan om ze ook echt een vertrouwd en huiselijk gevoel te geven.”

Een lach als beloning

Wat ik ervoor terug krijg? Een lach! Er zijn een paar cliënten die heel veel kunnen genieten van eten. Als ik iemand een heel bord zie opeten word ik al helemaal gelukkig. Rens, de cliënt die met mij op de foto staat, wordt bijvoorbeeld heel relaxed van in bad gaan. Ook zie ik hem echt genieten als ik zijn gezicht scheer. Dat zijn wel echt persoonlijke verzorgingsmomenten. Ik voel mij vereerd om mijn cliënten te mogen verzorgen.  

Werken in een wereld vol mogelijkheden? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct! Bekijk onze vacatures