Skip to main content
“Het coachen van collega's en kijken naar hoe we het samen kunnen oplossen.”
Birgit, docent gespecialiseerd onderwijs, haalt kracht uit:

“Het coachen van collega's en kijken naar hoe we het samen kunnen oplossen.”

Lees het verhaal van Birgit

“Gespecialiseerd onderwijs vind ik echt super, het past helemaal bij me. De ruimte die ik krijg om mijn eigen aanpak door te voeren versterkt mij in mijn werk. Na wat jaren ervaring op te doen werk je gaandeweg vanzelf vanuit je gevoel. Dat kan soms lastig zijn, je stelt je namelijk kwetsbaar op. Ik kan tegenwoordig snel doordringen tot de jeugdigen, een band opbouwen lukt snel. Ik stel eisen en ben streng en duidelijk, maar als het nodig is kan iedereen bij me terecht voor een knuffel en een momentje.

Mijn kennis en jarenlange ervaring wil ik uiteindelijk graag inzetten als coach. Ik merk dat collega’s iets hebben aan mijn adviezen. Ik word gelukkig gestimuleerd door Koraal om die kant op te gaan. Iedere dag leer ik overigens ook heel veel van mijn leerlingen. Als ik zie dat mijn aanpak werkt, geeft dat mij kracht.”

“Hoe meer ik mezelf ben, hoe meer hij zichzelf ook durft te zijn.”
“Hoe meer ik mezelf ben, hoe meer hij zichzelf ook durft te zijn.” Lees meer

Een warme kerst

“Een van mijn leerlingen heeft een lastige thuissituatie gehad en komt bijna niet meer thuis. Het is heel lastig om een band op te bouwen met hem, maar dat gebeurt gaandeweg wel. Ik zie dat ik belangrijk voor hem ben geworden en dat ik verschil kan maken voor hem. Dat maakt mijn werk heel mooi. Dat ik het stukje aandacht, warmte en liefde kan geven dat hij mist. 2e kerstdag ging ik bij hem op bezoek omdat hij niet naar huis ging. Ik had meegegeten en cadeaus meegenomen. Hij was aan het gamen en dat was prima. Het belangrijkste is dat hij weet dat er iemand voor hem komt en dat geeft mij voldoening.”

Rijden in LA

“Hoe meer ik mezelf ben, hoe meer hij zichzelf ook durft te zijn. Deze leerling vlucht weleens voor moeilijke situaties. Ik vertel hem dan over dat ik het eng vond om van San Diego naar LA te rijden met de auto. Omdat LA heel druk is, wilde ik eigenlijk met de bus gaan omdat ik het eng vond om in zo’n drukke stad te rijden. Uiteindelijk ben ik over mijn angst heengestapt en heb ik toch de auto gepakt. Ik zeg dan ook altijd tegen deze leerling als hij vlucht: “Jij gaat rijden in LA!”. Hij weet dan meteen wat ik bedoel. Ik vergroot mijn eigen onzekerheden en fouten uit zodat mijn leerlingen het kunnen herkennen.”

Werken in een wereld vol mogelijkheden? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct! Bekijk onze vacatures