Skip to main content
“Het bieden van passende zorg voor elk individu.”
Donna, begeleider jeugdhulp, haalt kracht uit:

“Het bieden van passende zorg voor elk individu.”

Lees het verhaal van Donna

Lichtpuntjes

“Ik vind jeugdigen fantastisch. Ze zijn een weerspiegeling van wie wij zijn of van wie wij vroeger waren. Door goed te luisteren, kom je erachter dat jeugdigen slim en creatief zijn en dat zij zelfs breder durven te denken dan volwassenen. Bij iedere jeugdige zie ik een lichtpuntje. Ik zie een karakter dat uniek is en krachten die zij zelf nog niet kennen. Het is voor mij echt een uitdaging om met mijn eigen werkwijze hun lichtpuntje centraal te stellen en vanuit daar te werken.

In mijn werk bij Koraal haal ik al voldoening uit kleine dingen. Ik ga bijvoorbeeld met een voldaan gevoel naar huis als ik een connectie met de jeugdigen heb weten te versterken door vertrouwen te winnen en samen een stapje verder te zijn gekomen. Koraal maakt het mogelijk kritisch en professioneel te kijken naar welke zorg passend is voor elk individu. Dat is dan ook de reden waarom ik hier werk. Door maatwerk te bieden, focussen we op hoe we het beste uit de jeugdigen kunnen halen.  Er worden niet zomaar keuzes gemaakt, dit gebeurt weloverwogen en zorgvuldig.”

“Het werk brengt ons dichterbij elkaar.”
“Het werk brengt ons dichterbij elkaar.” Lees meer

Samenwerken met passie

“Dat maatwerk bied ik met mijn collega’s, die één voor één toppers zijn. Ik heb vaker in een team gewerkt, maar dit team voelt als meer dan collega’s. Het werkt brengt ons dichterbij elkaar. Het veilige gevoel, de connectie met elkaar en het plezier dat we beleven maakt dat ik met plezier naar mijn werk ga. Iedere dag delen we de passie voor ons werk en collega’s helpen elkaar. We helpen elkaar niet alleen als professional, maar kijken ook naar elkaar als mens. Hoe mooi is dat?”

Een krachtig moment

“Er is een gebeurtenis bijgebleven die ik niet snel zal vergeten. Mijn cliënt, die ik als geen ander ken, werd een keer agressief. Ik besloot om iedereen weg te sturen en alleen te blijven met deze jongen. Dit was best even spannend voor me, maar ik zag het lichtpuntje waar ik over vertelde ook bij hem en wilde hem niet in de steek laten. Ik zag vooral een erg gekwetste jongen die veel pijn en verdriet heeft en eigenlijk schreeuwt om hulp en liefde. Ik besloot hem daarom ook niet te verlaten. 

Ik ging op de koude grond in stilte zitten buiten en terwijl hij zijn agressie uitte, liet ik hem zien dat wat voor gedrag hij ook liet zien, ik bij hem zou blijven. Ik gaf hem alle ruimte om zijn verdriet te uiten, totdat ik op een gegeven moment zei: “Ik voel je pijn en zie je verdriet. Deel het met me zodat we dit samen kunnen dragen.” Deze jongen brak en hij kon alleen maar huilen. Hij kwam naast me zitten op de grond en knuffelde mij. Hij houdt niet van knuffelen, dus dat was een grote stap. Samen hebben we daar een half uur gezeten en niets gezegd. Dat was zo'n mooi moment wat mij nog steeds aangrijpt. Dit heeft ons absoluut dichter bij elkaar gebracht.”

Werken in een wereld vol mogelijkheden? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct! Bekijk onze vacatures