Skip to main content
“Echt het verschil kunnen maken voor leerlingen.”
Esther, administratief medewerker gespecialiseerd onderwijs, haalt kracht uit:

“Echt het verschil kunnen maken voor leerlingen.”

Lees het verhaal van Esther

“Het mooie aan mijn werk voor deze doelgroep is de positieve groei te zien die zij doormaken, ook al is het soms maar met kleine stapjes. Vele kleine stapjes maken namelijk een groot verschil in het leven van een leerling. Soms moeten we wat meer stilstaan bij wat voor bijzonder werk wij hier op school doen en hoeveel expertise we daarbij inzetten. Dat hebben we zelf niet altijd meer in de gaten. Dat vind ik mooi aan mijn werk bij Koraal. 

We helpen kinderen met zeer complexe problemen boven op een verstandelijke beperking. Dat vind ik nog altijd een mooie uitdaging. We kunnen kinderen helpen om hun vastgelopen ontwikkeling weer op gang te brengen. Dit kan door observatie, diagnostiek en behandeling van complexe problemen. We kunnen voor leerlingen echt het verschil maken nadat ze op voorgaande scholen zijn vastgelopen.”

“Veel leerlingen weten de weg naar mijn kantoor te vinden, dat vind ik fijn.”
“Veel leerlingen weten de weg naar mijn kantoor te vinden, dat vind ik fijn.” Lees meer

Binding
“Ik werk zelf niet direct met de kinderen, maar zorg dat er veel administratief werk gedaan wordt om allerlei processen rondom de leerling goed in gang te kunnen zetten. Voor mij blijft de binding met de doelgroep er, ook al werk ik op de administratie. Leerlingen weten de weg naar mijn kantoor te vinden, dat is heel prettig.” 

Tot rust komen
“Er is een fijne samenwerking met collega’s omdat we voor onze leerlingen het beste willen, allemaal vanuit onze eigen expertises. Als ik een kind heb kunnen helpen die bij mij op kantoor kwam om bijvoorbeeld even tot rust te komen of een werkje te maken om zo even uit de situatie te zijn, ben ik blij dat ik ook zo mijn bijdrage kan leveren. 

We werken in een lokaal team, maar voor een grote organisatie. Sommige zaken worden centraal geregeld. Voor bepaalde overkoepelende taken werk ik samen met collega's van andere Koraal scholen. Op die manier kunnen we ook veel leren van de andere scholen binnen Koraal.”

Werken in een wereld vol mogelijkheden? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct! Bekijk onze vacatures