Skip to main content
“Wanneer de bewoners een zo zelfstandig en prettig mogelijk leven leiden.”
Inge, begeleider gehandicaptenzorg, haalt kracht uit:

“Wanneer de bewoners een zo zelfstandig en prettig mogelijk leven leiden.”

Lees het verhaal van Inge

21 jaar geleden kreeg ik een vast contract aangeboden bij Koraal Maasveld en ik ben nooit meer weggegaan. Ik heb het geluk gehad altijd met leuke collega’s en interessante doelgroepen te mogen werken. Ook zie ik iedere dag uitdaging in mijn werk, waardoor ik nooit meer buiten Koraal heb gekeken naar een andere baan. Uiteraard heb ik wel binnen Maasveld op verschillende groepen gewerkt en sinds januari 2021 werk ik bij een nieuw concept van Maasveld, waar ik heel trots op ben! Momenteel werk ik met de LVB-groep (Licht Verstandelijke Beperking). Deze cliënten wonen zelfstandig in een appartementencomplex in Witte Vrouwenveld en krijgen van ons een vorm van ambulante zorg.” 

Van betekenis zijn
Het werken in de gehandicaptenzorg geeft mij een enorme voldoening, omdat ik echt iets kan betekenen voor de ander. Ik geniet van het individuele contact met de bewoners en vind het fijn om ze te ondersteunen bij uiteenlopende hulpvragen. Door mijn vrolijke en positieve persoonlijkheid krijg ik met de meeste bewoners en collega's een goede band opgebouwd en ik ga zelden met tegenzin naar het werk. Ik word blij van mijn werk, ook als een dag iets minder fijn start en ik hem toch positief kan afsluiten.  Ik vind het belangrijk dat de bewoners een zo zelfstandig en prettig mogelijk leven leiden. Voor hospitalisatie heb ik een allergie. Wij mogen de bewoners begeleiden bij hun thuis, dus geef ik ze graag zoveel mogelijk zelfrechten en eigenbepaling. 

Humor en veiligheid staat centraal bij mijn aanpak en dat werkt ontzettend goed. Ik begeleid alleen op vraag vanuit de cliënt en zoveel mogelijk met de handjes op de rug. Het doet de bewoners goed dat ze zelfstandig wonen en regie kunnen voeren over hun eigen leven. Ik volg hun en stuur bij waar nodig is. Ik ben van mening dat we binnen de organisatie veel meer van elkaar kunnen leren, door te kijken "binnen elkaar keukens."  Ik sta open om anderen binnen mijn werkplek mee te laten kijken en wil graag met de organisatie mee groeien naar meer zelfstandigheid voor alle bewoners van Koraal. Ik vind het belangrijk dat iedere bewoner zich prettig en veilig voelt waar hij/zij woont en het maximale aan ontwikkelingsbehoefte eruit gehaald kan worden.

 “De stabiele basis die we kunnen bieden aan cliënten door de diversiteit in ons team  .”
“De stabiele basis die we kunnen bieden aan cliënten door de diversiteit in ons team .” Lees meer

Samenwerking met collega’s
Ik werk in een klein maar fijn team. We zien elkaar voornamelijk alleen bij team overleggen en directe samenwerking is er niet veel. In mijn team is het dus extra belangrijk dat we goed rapporteren om elkaar op de hoogte te houden van ontwikkelingen. Ook hebben we geregeld lol met elkaar in de groepsapp. In mijn team werken mensen met veel werkervaring bij Koraal en met liefde voor hun vak. Door de verschillende persoonlijkheden en kwaliteiten van mijn collega's, vind ik dat er een sterk, stabiel en flexibele basis is voor de bewoners en elkaar. We respecteren elkaar en vullen elkaar goed aan. Ook hebben we een nauwe samenwerking met de gedragswetenschapper en teammanager en vormen gezamenlijk een topteam. Het is dan ook vanzelfsprekend dat zij meegaan op ons jaarlijkse teamuitje! We doen het werk met zijn allen en maken geen onderscheid tussen functies.

Support en ontwikkeling
Ik vind het belangrijk dat mijn kwaliteiten worden opgemerkt. Mijn teammanager staat achter mij en support mijn ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Gelukkig heb ik een hele goede band met mijn teammanager. Ik heb het voorrecht dat zij mij al 19 jaar volgt. Ondanks dat ik op verschillende afdelingen heb gewerkt, vielen deze altijd binnen haar cluster. Doordat we jaarlijks een ontwikkelgesprek met elkaar hebben, weet zij goed waar mijn behoeftes en ontwikkelpunten liggen.” 

Werken in een wereld vol mogelijkheden? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct! Bekijk onze vacatures