Skip to main content
“Jeugdigen het gevoel geven dat ze zich gehoord en gezien voelen.”
Jessica, begeleider jeugdhulp, haalt kracht uit:

“Jeugdigen het gevoel geven dat ze zich gehoord en gezien voelen.”

Lees het verhaal van Jessica

Samen krachtig

“De documentaire Kinderen van Hondsberg, wat onderdeel is van Koraal, intrigeerde mij. Door het zien van deze documentaire ben ik dan ook bij Koraal terecht gekomen en ik vind het heerlijk hier. Ik werk met een fijn team die allen zorgen dat jeugdigen zich gehoord en gezien voelen. 

Als team weten we elkaar altijd te vinden. We staan letterlijk naast elkaar. Als het een keer spannend wordt, hoef je je geen zorgen te maken over waar jouw collega is. Ook als het bij de ene locatie drukker is dan bij ons en wij staan ruim bezet, helpen we elkaar als dat nodig is.“

“Ik wil ervoor zorgen dat mensen in hun eigen kracht gaan staan.”
“Ik wil ervoor zorgen dat mensen in hun eigen kracht gaan staan.” Lees meer

Mogelijkheden als begeleider

“Met de introductie van TIC (Trauma Informed Care) weten we elkaar steeds beter te vinden. Niet alleen de collega’s op de locaties, maar ook met het hoofdkantoor zijn de lijntjes kort. Ik ben nu in een traject om reflectiebegeleider te worden in het TIC-traject. Dat houdt in dat ik teams begeleid om TIC op de juiste manier door te voeren. Ik wil ervoor zorgen dat mensen in hun eigen kracht gaan staan en dat het door iedereen gedragen wordt. Dat vind ik mega interessant. Uiteindelijk wil ik heel graag als trainer verder. Het delen van kennis, informatie en ervaring vind ik leuk. Koraal biedt mij die mogelijkheden.”

Stabiliseren om te groeien

“Met een professionele afstand creëer ik toch een band met de jeugdigen. Ik neem mijn werk niet mee naar huis, maar vind het wel belangrijk dat de jeugdigen het gevoel hebben dat ze worden gezien en gehoord. Ik vind het daarom belangrijk dat ik ook een stukje persoonlijke informatie deel met de jeugdigen, daardoor stellen zij zichzelf ook meer open. Ik vind het heel mooi om de jeugdigen te zien groeien. Soms is groei ook stilstand, stabiliseren. Hoe zij hier krachtig de deur uitgaan denk ik: samen hebben we dit gewoon gedaan.”

Werken in een wereld vol mogelijkheden? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct! Bekijk onze vacatures