Skip to main content
“Het moment dat ik niet meer nodig ben en jongeren geloven in zichzelf.”
Jos, jobcoach, haalt kracht uit:

“Het moment dat ik niet meer nodig ben en jongeren geloven in zichzelf.”

Lees het verhaal van Jos

“Als jobcoach zit ik echt op mijn plek, ik wil dit tot mijn pensioen aan doen. Ik begeleid jongeren in het zetten van stappen richting de maatschappij. Bij Koraal kan ik op mijn eigen manier de inhoud van de begeleiding vormgeven. Natuurlijk krijg ik wel wat kaders mee, zoals de doelstelling en het aantal uur waarbinnen ik het zou moeten doen. Verder krijg ik de vrijheid en ruimte om het werk op mijn manier inhoud te geven. Dat maakt voor mij het werken bij Koraal heel fijn.

Op dit moment begeleid ik 30 tot 35 jongeren. Daarnaast heb ik met 20 tot 25 jongeren per maand ook nog steeds contact die ik in het verleden heb begeleid. Dat maakt dat ik erg individueel werk omdat ik verantwoordelijk ben voor een eigen groep jongeren. Eens in de drie weken heb ik een werkoverleg met mijn team. Ik kan te allen tijde terugvallen op mijn collega’s en sparren wanneer ik wil. Daar ben ik heel blij mee.”

 “Het kunnen verwezenlijken van zo’n droom is prachtig.”
“Het kunnen verwezenlijken van zo’n droom is prachtig.” Lees meer

“Ik vind het belangrijk om laagdrempelig te zijn en aansluiting te vinden bij de interesses van jongeren. Je moet betrouwbaar en present zijn om het vertrouwen te winnen. Samen zoeken we naar hoe jongeren kunnen meedoen. Meedoen is voor iedereen anders. Voor de een is dat meedoen bij een sportclub, de ander zoekt een bijbaan. Meedoen geeft een goed gevoel en zorgt ervoor dat er uiteindelijk minder begeleiding nodig is. Als ik jongeren een stap verder heb geholpen richting het meedoen in de maatschappij, dan is mijn dag een succes geweest. Ik haal kracht uit het moment dat ik niet meer nodig ben. Het moment dat jongeren geloven in zichzelf en echt kunnen vertrouwen op zichzelf.”

Passie ontdekken

“Soms is het lastig om in contact te komen met jongeren en erachter te komen waar hun passie ligt. Dan stel ik voor om een rondje te rijden om bedrijven te laten zien. Onderweg komen we er dan bijvoorbeeld achter dat er een passie ligt bij vliegtuigen. De meeste jongeren denken dan aan het worden van een piloot of astronaut. Dat is vaak een te grote stap, maar we kijken dan naar hoe een jongere wel in die wereld aan het werk kan gaan. Zo is laatst bijvoorbeeld iemand aan de slag gegaan om onderdelen van vliegtuigen te maken. Het toch kunnen verwezenlijken van zo’n droom is prachtig.”

Een belangrijke rol

“Een jongen die ik heb begeleid heeft onlangs een relatie gekregen. Hij is gaan samenwonen en heeft kindjes gekregen. Hij en zijn vriendin zijn op mijn verjaardag getrouwd omdat ik zo’n belangrijke rol heb gespeeld in het leven van deze jongen. Hij vroeg zelfs of ik getuige op zijn bruiloft wilde zijn. Ik heb toen gezegd dat ik dat niet ging doen, omdat ik van mening ben dat hij heel veel belangrijke mensen om zich heen heeft die hij daarvoor zou moeten vragen. Ik ben een periode belangrijk voor hem geweest, maar uiteindelijk moet hij het met zijn eigen netwerk doen. Natuurlijk ben ik wel op zijn bruiloft geweest! Dat ik een rol mag spelen in het leven van jongeren en daar ook nog betaald voor krijg, vind ik echt heel vet.”

Werken in een wereld vol mogelijkheden? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct! Bekijk onze vacatures