Skip to main content
“De ruimte krijgen om mezelf te ontwikkelen.”
Judith, begeleider gehandicaptenzorg, haalt kracht uit:

“De ruimte krijgen om mezelf te ontwikkelen.”

Lees het verhaal van Judith

Expertises en mogelijkheden

“Ik krijg de ruimte om mezelf te ontwikkelen en de diversiteit in mijn werk maakt het leuk. Ondanks dat ik in een lokaal team werk, ben ik onderdeel van een grote organisatie en dat merk ik door de kansen die ik krijg. Ik word gehoord en naar mijn ideeën wordt geluisterd. Met mijn teamleider heb ik vaak het gesprek gehad om mij te laten omscholen naar Junior teamleider. Op dit moment ondersteun ik mijn teamleider ook wel bij dingen, maar toch vind ik de omscholing spannend. Ik weet wel dat ik het kan en als ik zou aangeven bij Koraal dat ik het opleidingstraject wil volgen, zou ik die mogelijkheid zeker krijgen. 

Ook zit ik in het IBO-team (Inzet Bijzondere Omstandigheden) met nog drie andere collega’s. Als er een noodsituatie is, werken we samen met de groep in afstemming met bijvoorbeeld de gedragswetenschapper en methodiektrainer aan het terugvinden van een stabiele basis. Met onze expertise ondersteunen, observeren en coachen wij collega’s zo lang als nodig is. De samenwerking in dit team verloopt goed. We zijn allemaal divers maar toch heerst er saamhorigheid.”

“Ik mag hem van Koraal vier keer per jaar meenemen op een uitje.”
“Ik mag hem van Koraal vier keer per jaar meenemen op een uitje.” Lees meer

Vrijwilligerswerk

“In de groepen waar ik werk zijn de kinderen zorgafhankelijk. Omdat ik graag echt iets wil betekenen, vind ik die uitdaging leuk. Ik geef de kinderen graag een huiselijk gevoel en vraag mezelf altijd af: “wat heeft een kind nodig om zo fijn mogelijk een dag door te brengen?”. Als, ondanks de beperkingen die aanwezig zijn, de kinderen toch gelukkig zijn, ga ik met een voldaan gevoel naar huis.

Ook ben ik vrijwilliger voor een kindje op de groep. Hij heeft een verstandelijke beperking en functioneert op een niveau van 12-18 maanden. Ik mag hem van Koraal vier keer per jaar meenemen op een uitje. Laatst was ik ook mee naar de bruiloft van zijn moeder!”

Werken in een wereld vol mogelijkheden? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct! Bekijk onze vacatures