Skip to main content
“De creativiteit van mijn cliënten.”
Samora, begeleider gehandicaptenzorg, haalt kracht uit:

“De creativiteit van mijn cliënten.”

Lees het verhaal van Samora

“Koraal kijkt heel erg naar de kracht van cliënten. Wat kunnen we eruit halen? De cliënten waarmee ik werk zijn allemaal heel creatief, op verschillende manieren. Zo ook Corien. Wij gaan vaak samen schilderen. Dat schilderen kan zij heel goed. We bepalen eerst wat we gaan schilderen en wat we daarvoor nodig hebben. Welke kleuren gaan we gebruiken bijvoorbeeld? Het is mooi om te zien dat het schilderen de creativiteit in haar naar boven haalt. Het leukste vind ik als zij me meeneemt in haar denkwereld. Hoe zij tot bepaalde keuzes komt. Waarom zij voor een bepaalde kleur kiest. Ik laat de cliënt namelijk zelf beredeneren en bedenken hoe we het gaan aanpakken. Zij kiest zelf de kleuren en bepaalt zelf wat we gaan maken. Ik ondersteun haar en denk met haar mee, maar ik laat haar zelf de keuzes maken. Ik zie haar elke keer weer opbloeien, omdat zij even de touwtjes in handen heeft. Dat zij het zelf mag doen heeft heel veel positieve effecten op haar. Het maakt haar zelfverzekerder en ook zelfstandiger, kortom krachtiger!”

“Als cliënten zelfverzekerder en zelfstandiger worden.”
“Als cliënten zelfverzekerder en zelfstandiger worden.” Lees meer

“Deze aanpak is heel typerend voor Koraal. Het is persoonlijk, want we kijken naar de kracht van de cliënt. In het geval van Corien is dat haar creativiteit die zich uit in prachtige schilderijen waar zij beretrots op is (en wij ook!). Eigen regie staat bij Koraal centraal. Ik sta heel erg achter deze filosofie en werkwijze. Ik blijf dan ook graag bij Koraal werken op de dagbesteding wanneer ik mijn diploma op zak heb. Ik heb bij Koraal de kans gekregen om in lijn met mijn ambities door te gaan met het stimuleren van creativiteit bij cliënten op de dagbesteding."

“Het fijne van Koraal is dat het een grote zorgorganisatie is waar de dingen goed zijn geregeld. De regels en afspraken zijn duidelijk vastgelegd in een beleid. Toch heeft Koraal veel lokale teams onder zich waarin de ruimte blijft om eigen initiatieven te nemen, zoals het organiseren van meer creatieve activiteiten. Wie weet worden wij daarom wel de kleurrijkste afdeling van Koraal, daar kan ik mij helemaal in vinden!”   

Werken in een wereld vol mogelijkheden? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct! Bekijk onze vacatures