Skip to main content
“De vele mogelijkheden die er zijn voor cliënten en medewerkers.”
Sean, begeleider gehandicaptenzorg, haalt kracht uit:

“De vele mogelijkheden die er zijn voor cliënten en medewerkers.”

Lees het verhaal van Sean

Ontwikkeling en ambitie

“In 2011 begon ik aan de BBL-opleiding Maatschappelijke zorg bij Koraal - Op de Bies. Na deze opleiding kon ik direct beginnen op de groep, waar ik nu werkzaam ben. Nog altijd werk ik met veel plezier voor Koraal. Ongeveer drie jaar geleden kreeg ik van mijn manager de vraag of ik interesse had in een opleiding, omdat ik volgens hem toe was aan een nieuwe uitdaging. Om die reden ben ik de opleiding tot coach gaan volgen en daar ben ik erg dankbaar voor.

Mijn ambitie? Het opleiden van leerlingen en nieuwe medewerkers. Wat mij erg leuk lijkt is een bijvoorbeeld functie als opleidingscoördinator of een functie in het contextrijk onderwijs. Als Koraal vertrouwen in je heeft, krijg je veel mogelijkheden. Het is gewoon een prettige werkgever waar alles goed geregeld is.”

“Vooral het leren kennen en leren omgaan met de cliënten doet mij veel.”
“Vooral het leren kennen en leren omgaan met de cliënten doet mij veel.” Lees meer

Vele mogelijkheden en activiteiten

“Wat Koraal uniek maakt, zijn de vele mogelijkheden die zij bieden aan cliënten en medewerkers. Koraal doet momenteel veel om medewerkers aan te trekken en te behouden en organiseren veel activiteiten voor cliënten. Evenementen als muziekfestival Biespop of de zeskamp blijven mij echt bij.”

Moeilijke situaties voorkomen

“Over het algemeen heb ik altijd leuke werkdagen, maar een werkdag is pas echt succesvol wanneer alles goed loopt natuurlijk. Wanneer ik bij een cliënt het opbouwen van spanning kan lezen en daardoor een moeilijke situatie voor kan zijn, heb ik een succesmomentje met mezelf. Vooral het leren kennen en leren omgaan met verschillende cliënten doet mij veel. Het leren lezen van bepaalde tekenen, om zo de cliënt te kunnen ondersteunen is waar het werk over gaat. Alleen dan kun je samen met hen de dag zo ontspannen en leuk mogelijk invullen.”
 

Werken in een wereld vol mogelijkheden? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct! Bekijk onze vacatures