Skip to main content
“De speciale band die ik met cliënten op mijn eigen manier heb.”
Shannon, begeleider gehandicaptenzorg, haalt kracht uit:

“De speciale band die ik met cliënten op mijn eigen manier heb.”

Lees het verhaal van Shannon

"Ik ben alweer wat jaren werkzaam bij Koraal. Altijd in de gehandicaptenzorg, want dat ligt mij het meest. De band tussen cliënten en begeleiders vind ik namelijk heel speciaal. Je kunt met de meest kleine dingen een ander hun dag goed maken en dat is heel erg leuk om te doen.

Ik werk op de EVB+ groep. Dat is een groep met cliënten met een ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. We hebben trainingen gekregen om te leren hoe we, om bepaalde situaties te voorkomen, moeten omgaan met bepaald gedrag. Het komt ook weleens voor dat er een escalatie plaatsvindt. Tijdens de trainingen leer je dan ook speciale technieken waarbij je de situatie dan weer onder controle krijgt. Het belangrijkste is dat je de cliënt daarbij zo min mogelijk tot last bent maar dat het wel veilig voor jezelf en jouw team blijft."

“Via zo’n traject krijg je de kans jouw ambities te verwezenlijken.”
“Via zo’n traject krijg je de kans jouw ambities te verwezenlijken.” Lees meer

Ambities waarmaken

"Uiteindelijk zou ik senior begeleider willen worden. Dat is een functie tussen de werkvloer en het management in waarbij je de theorie vertaalt naar de praktijk en andersom. Deze kansen worden gelukkig ook geboden door Koraal. Je kunt intern solliciteren en mocht het niet via die manier meteen lukken, krijg je een loopbaantraject aangeboden. Via zo’n traject krijg je dan alsnog de kans om jouw ambities te verwezenlijken. Door de verschillende doelgroepen in het bedrijf."

Teamwork

"Koraal is niet alleen een hele fijne organisatie om voor te werken, ook de mensen maakt dat ik met plezier naar mijn werk ga. We werken per dienst met ongeveer 4 collega’s in een team. Je hebt jouw collega’s ook echt nodig. Ook hebben we een piepersysteem, dat als er een escalatie plaatsvindt, collega’s vanuit andere woningen meteen kunnen helpen. Dat is echt heel prettig."

Werken in een wereld vol mogelijkheden? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct! Bekijk onze vacatures