Skip to main content
Ton, regisseur vastgoed onderwijs, haalt kracht uit:

"De impact die ik kan maken door het regelen van goede huisvesting voor onze scholen”

Lees het verhaal van Ton

“Bij Koraal voel ik me thuis. Koraal/Het Driespan is al 32 jaar mijn werkplek waar ik veel dingen heb mogen en kunnen doen in verschillende functies. Wat ik belangrijk vind is dat Koraal me in mijn functie de ruimte geeft om de dingen te doen die nodig zijn om passend onderwijs in passende onderwijs gebouwen te kunnen realiseren. 

Toen ik 12 jaar geleden in deze functie begon zaten bijna alle scholen van Koraal in oude, niet passende en vaak ook te kleine onderwijsgebouwen. In de afgelopen 12 jaar zijn er veel nieuwe gebouwen bijgekomen, waar ik aan heb mogen meewerken. Het verbaast me elke keer weer om te zien dat goede passende huisvesting echt het verschil maakt. Een fijne werk en leeromgeving is erg belangrijk voor het welzijn van zowel collega’s en leerlingen. Op onze scholen brengen zij heel wat uren door. Ik vind het daarom heel belangrijk dat ze zich thuis voelen op onze scholen en dat zij de faciliteiten krijgen die ze verdienen. Daar zet ik me al heel wat jaren met plezier voor in. Een hoogtepunt uit al die jaren is toch wel het realiseren van de verhuizing van Het Berkenhofcollege naar hun definitieve nieuwe huisvesting aan de Sibeliuslaan in Breda. Voor deze school ben meer dan 15 jaar bezig geweest om van een verouderde huisvesting situatie in de Bredase bossen naar een zeer professioneel gebouw te verhuizen op een toplocatie in deze stad ”
 

“Ik zie Koraal als een organisatie met veel mogelijkheden. Toen ik van de pedagogische academie kwam had ik nooit gedacht dat ik in deze fase van mijn loopbaan schoolgebouwen zou realiseren.”
“Ik zie Koraal als een organisatie met veel mogelijkheden. Toen ik van de pedagogische academie kwam had ik nooit gedacht dat ik in deze fase van mijn loopbaan schoolgebouwen zou realiseren.” Lees meer

“Ik ben inmiddels 64 jaar en ben al 32 jaar werkzaam bij Koraal/Het Driespan. Een mooi moment om eens terug te kijken op wat voor loopbaan ik erop heb zitten. Ik ben begonnen als leerkracht op de Koperakker in Rijsbergen. Na 7 jaar voor de klas mocht ik van de toenmalige directeur als schoolleider een nieuwe school beginnen in Bergen op Zoom, nu de Kornalijn. Na de Kornalijn heb ik ook Het Aventurijncollege mogen opstarten in deze stad. In de begin jaren van deze twee locaties hebben we in veel verschillende gebouwen gezeten en ben ik als schoolleider heel veel bezig geweest met het vinden van passende huisvesting voor deze twee locaties. Zo ben ik langzaam in mijn huidige functie als regisseur vastgoed onderwijs gerold. En nog steeds doe ik dit met veel plezier. Ik zie Koraal als een organisatie met veel mogelijkheden, toen ik van de pedagogische academie kwam had ik nooit gedacht dat ik in deze fase van mijn loopbaan schoolgebouwen zou realiseren.”

Werken in een wereld vol mogelijkheden? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct! Bekijk onze vacatures