Skip to main content
Yvonne, juridisch adviseur, haalt kracht uit:

"Samen dingen oppakken, waarbij iedereen een steentje bijdraagt"

Lees het verhaal van Yvonne

Van jongs af aan wilde ik al werken in de sociale sector. Toen ik werd benaderd voor de functie van jurist, heb ik vol overtuiging 'ja' gezegd. Het is een afwisselende functie binnen de zorg, waar geen dag hetzelfde is. Daarnaast kan ik door te werken bij Koraal bijdragen aan een betere wereld. Ik vind dat het werk dat je doet, moet kloppen met hetgeen waarvoor je staat.

Waar ik kracht uit haal? Wanneer we samen dingen oppakken en iedereen zijn steentje bijdraagt. Werken in teamverband geeft mij energie! Daarbij is het belangrijk dat er begrip is voor elkaars verschillen. Daarnaast vind ik de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling die ik ervaar binnen Koraal erg waardevol. Ik kan bijvoorbeeld naar gezondheidscongressen gaan en mijn expertise verbreden.

Als jurist heb ik regelmatig te maken met klachten, incidenten en calamiteiten. Ook als je het onderling niet eens bent, is het van belang om met een open houding met elkaar in gesprek te gaan. Soms concludeer je dan dat je het eens bent, dat je het niet eens wordt met elkaar. Het is niet altijd mogelijk om een goede balans aan te brengen in de verschillende belangen die meespelen, maar ook dan moet je samen tot een goede keuze kunnen komen.

"Werken in teamverband geeft mij energie!" Lees meer

De samenwerking met mijn collega’s ervaar ik als fijn en waardevol. Bij juridische geschillen komt het voor dat er een verschil van inzicht is over de wijze waarop we iets moesten aanpakken. Gelukkig is er sprake van een open sfeer, waarbij aandacht is voor elkaars standpunten. Vaak blijkt dat we juist door het verschil van inzicht cliënten en hun naasten nog beter kunnen helpen. Hierdoor maken we met zijn allen de zorg beter en bouwen we samen aan een waardevolle en duurzame samenwerking.

Werken in een wereld vol mogelijkheden? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct! Bekijk onze vacatures